Praxis sluit binnenkort handvol winkels

Praxis sluit binnenkort handvol winkels

Doe-het-zelfretailer Praxis heeft bekendgemaakt van nog eens drie vestigingen het huurcontract niet te verlengen. Samen met enkele eerder aangekondigde sluitingen betekent dat dat er dit jaar zeker zes bouwmarkten dichtgaan, meldt vakblad MIX.

Praxis laat in een mail aan medewerkers weten dat de winkels in ’s-Heerenberg, Leiden en Osdorp Tussenmeer (Amsterdam) uiterlijk in het najaar dichtgaan. Deze filialen zijn niet rendabel. Eerder kondigde Praxis al aan dat winkels in Utrecht, Enschede en Duiven dichtgaan. In het geval van die laatste twee is de komst van concurrent Hornbach fataal gebleken voor de resultaten.

Praxis blijft qua aantal winkels en vierkante meters de grootste bouwmarktketen in Nederland met zo’n 190 vestigingen. Grootste concurrent Gamma heeft er net geen 170. Praxis-directeur Corine Duchenne liet eerder aan RetailTrends weten nog ruimte te zien voor enkele vestigingen erbij, onder meer in Haarlem. Ook kunnen er nog een paar winkels van stadsconcept Praxis City bij, onder meer in Amsterdam en Utrecht.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!