Subway onderzoekt verkoop na recordjaar

De Amerikaanse broodjesketen Subway onderzoekt een mogelijke verkoop, meldt het bedrijf op zijn website. Volgens persbureau Bloomberg is Subway meer dan 10 miljard dollar waard.

Subway is wereldwijd actief in meer dan honderd landen met bijna 37.000 broodjeszaken, waaronder in Nederland. Het bedrijf is in handen van de familie van oprichters Fred DeLuca en Peter Buck. Volgens Subway werden acht kwartalen op rij positieve verkoopcijfers bereikt. Hoe hoog die cijfers precies waren deelt het bedrijf niet. 2022 was opnieuw een recordjaar.

Geruchten over een mogelijke verkoop van Subway doen al langer de ronde. Zo meldde The New York Post in 2021 dat Subway gesprekken voerde met het moederbedrijf van fastfoodketen Burger King, maar dat Buck en de erfgenamen van DeLuca het niet eens konden worden over de prijs. Buck stierf in november 2021.

Subway zegt in de verklaring geen details over de timing van een verkoop te kunnen geven en zal verder geen commentaar leveren totdat het proces is afgerond.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!