Tabaksverkoop aan minderjarigen via flitsbezorgers nu te makkelijk

Tabaksverkoop aan minderjarigen via flitsbezorgers nu te makkelijk

Flitsbezorgers nemen maatregelen om te voorkomen dat minderjarigen bij hen sigaretten kunnen kopen. Aanleiding is een uitzending van Radar, waaruit blijkt dat bezorgers zich niet aan de regels houden. 

Uit het onderzoek bleek dat een dertienjarige acht van de negen keer tabak kreeg zonder dat haar identiteitsbewijs werd gecheckt. Er is eenmalig door een bezorger van Gorillas om legitimatie gevraagd, waarna de sigaretten door de bezorger weer mee terug werden genomen.

Flink-directeur Robin Kiesler zegt dat zijn bedrijf meer mystery shoppers gaat inzetten. Getir en Gorillas reageren samen schriftelijk: "We betreuren dat dit meerdere malen niet goed is gegaan en nemen dit zeer serieus." Getir nam Gorillas eind vorig jaar voor ruim 1 miljard euro over. Ze beloven een beter beleid te gaan voeren. 

De flitsbezorgers zeggen dat ze een 'geborgde werkwijze' hanteren. Zo plakken ze stickers op de bestellingen ter herinnering van de identiteitscontrole. Bezorgers van Getir krijgen tijdens het afleveren een herinnering op hun telefoon om de verplichte leeftijdscontrole te doen.

In de aflevering plaatsen Kamerleden vraagtekens bij het anti-rookbeleid van de overheid en in hoeverre er rekening is gehouden met flitsbezorgers als verkopende partij. De ChristenUnie gaat Kamervragen stellen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!