Curator Raven Hengelsport: doorstart als geheel zit er niet in

Curator Raven Hengelsport: doorstart als geheel zit er niet in

Een doorstart voor Raven Hengelsport met alle vier winkels zit er niet in. Mogelijk is er wel toekomst voor één of twee winkels. Dat zegt curator Jan Davids tegen RetailTrends.

Het bedrijf werd medio januari failliet verklaard, nadat het eind vorig jaar uitstel van betaling had aangevraagd. Volgens het bestuur waren de forse kosten van het containervervoer vanuit Azië een belangrijke oorzaak van de financiële problemen. Ook liep het naar eigen zeggen omzet mis doordat leveringen niet of niet tijdig werden ontvangen. Daardoor konden in het hoogseizoen bepaalde artikelen niet worden geleverd en zochten klanten hun heil elders.

Uit het faillissementsverslag blijkt dat Raven al jaren verlies leed. In de afgelopen tien jaar lukte het slechts twee keer om het jaar positief af te sluiten. "Vier grote winkels, elk met eigen voorraad, is niet erg lucratief gebleken", zegt Davids. Bovendien lag het kostenniveau van de webshop nogal hoog. Volgens Davids was het verstandig geweest als Raven enkele winkels die minder goed liepen, had afgestoten.

Raven had winkels in Almelo, Lelystad, Steenwijk en Rijen. De curator wil niet zeggen voor welke winkels interesse is. Hij zegt personeel geen valse hoop te willen geven. Bij de vier winkels werkten zo'n dertig mensen. Het hoofdkantoor en het distributiecentrum in Dronten telden zo'n veertig medewerkers. De biedingen die tot nu toe op de voorraden binnenkwamen, waren volgens de curator te laag.

Reacties 2


Korp. Pijlman 23 feb, 10:37

Nou hopelijk wel. Bv lelystad
Is teminste voor mijn beter bereikbaar
Mis jullie allemaal hoor


Cees Mourits 24 feb, 18:41

Aardig en behulpzaam personeel in de winkel in Lelystad. Ook altijd positieve ervaringen met de webshop gehad. Was al jaren klant. Hoop dat een doorstart mogelijk is.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!