Modemerk Goosecraft vraagt faillissement aan

Het Nederlandse modemerk Goosecraft vraagt het faillissement aan. Het is in de problemen gekomen door 'een combinatie van een sterk dalende omzet en stijgende kosten'.

De kleding van het in 2006 opgerichte Goosecraft wordt onder meer verkocht bij Wehkamp, de Bijenkorf, Zalando en About You. Het merk heeft ook twee winkels in Amsterdam en Batavia Stad. Die zijn nog open. De webshop is gesloten.

Bij Goosecraft, vooral bekend om zijn leren jassen, werken 24 mensen. "Zij hebben zich met hart en ziel ingezet om het merk te redden. Het is bijzonder spijtig dat dit niet gelukt is", meldt ceo Dick Hauber van moederbedrijf Netraco Group.

Het faillissement wordt waarschijnlijk dinsdag uitgesproken. Hauber zegt dat hij daarna met de curator gaat bespreken of een doorstart mogelijk is. "Indien een doorstart niet lukt, zullen we iedereen ondersteuning aanbieden om een nieuwe werkkring te vinden."

Reacties 2


Frank Steensma 24 feb, 17:38

Wat ontzettend zonde, pracht Nederlands merk,
Sterkte Dick!


dirk dick 4 mrt, 17:25

hartstikke zonde...... een jas retour gestuurd vorige week, 2 weken geleden besteld toen dit al min of meer duidelijk was ..... helaas geld kwijt ...... kansloos ...... vuile oplichters !!!!!!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!