Schuld failliet Goosecraft bijna 5 miljoen euro

Schuld failliet Goosecraft bijna 5 miljoen euro

Kledingmerk Goosecraft, dat vorige maand failliet is verklaard, laat een schuld achter van ruim 4,9 miljoen euro. Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van de curator.

Uit het faillissementsverslag blijkt dat de fiscus nog 1,1 miljoen euro te goed heeft. Concurrente crediteuren hebben bij elkaar nog voor 3,7 miljoen aan schulden uitstaan. Verder loopt er een vordering van twee van de drie verhuurders van de winkellocaties, daar moet bijna 123 duizend euro naartoe. Het huidige boedelsaldo bedraagt nog geen twee ton, waardoor het waarschijnlijk is dat veel schuldeisers hun geld niet zullen terugzien.

Op dit moment kijkt de curator naar de verkoop van de voorraad. Daarna zal er onderzoek worden gedaan naar de oorzaak van het faillissement en wordt er gekeken naar kandidaten voor een doorstart. Daar is op dit moment nog geen sprake van.

Goosecraft, vooral bekend om zijn leren jassen, kwam in 2022 in de problemen. Naast de nasleep van de coronacrisis had Goosecraft ‘te maken met geopolitieke spanningen in de wereld, sterk gestegen energieprijzen en hoge inflatie’. De omzet bleef achter terwijl de kosten bleven stijgen. Vorig jaar heeft het bedrijf ook gesneden in het personeelsbestand. Het kledingmerk slankte af van 44 naar 25 medewerkers, maar dat mocht niet baten. Het verlies bedroeg vorig jaar bijna 1,6 miljoen euro bij een omzet van 5,1 miljoen.

Vanaf eind 2022 werd het kledingmerk onder toezicht gesteld door de bank en werd er gezocht naar een kapitaalverstrekker. Toen dit niet lukte is de financiering stopgezet en heeft het Goosecraft faillissement aangevraagd. De resterende voorraden, die voor een deel uit lopende orders bestaan, zijn nog goed voor een half miljoen euro. 

 

Foto: eigen beeld Goosecraft

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!