Stoov snelstgroeiende Nederlandse merk

Stoov snelstgroeiende Nederlandse merk

Stoov staat op de 37ste plaats in de FT 1000, een ranglijst van de Financial Times met snelstgroeiende bedrijven in Europa. De maker van infrarood warmtekussens is daarmee het hoogst genoteerde Nederlandse merk.

Voor de zevende editie van de lijst, die in samenwerking met Statista is samengesteld, is gekeken naar de gemiddelde jaarlijkse omzetgroei tussen 2018 en 2021. Bij het in 2014 opgerichte Stoov ging het om een groei van 204 procent. De omzet kwam in 2021 uit op 16,4 miljoen euro.

Matt Sleeps was vorig jaar het hoogst genoteerde Nederlandse merk, op plaats 61. De online retailer (matrassen en bedden) blijft het goed doen en staat nu op plaats 42 met een gemiddelde jaarlijkse groei van 193 procent. De voormalige RetailRookie boekte in 2021 een omzet van 17 miljoen euro.

Het snelstgroeiende Nederlandse bedrijf, op plaats 30, is geen merk. Het gaat om Returnista, dat het retourproces voor webwinkels regelt. 

Reacties 1


Lammert Dijkstra 2 mrt, 10:28

Cuby Portions www.cubyportions.nl Producent van ijsblokjes o.a. bij de Jumbo en Superunie, Horesca had vorig jaar een omzetstijging van 251% t.o.v. 2021 en dit jaar ook al weer meer dan 200%.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!