Oprichter en ceo Stella stapt na 12 jaar op  

Oprichter en ceo Stella stapt na 12 jaar op  

Stella-oprichter Daan van Renselaar vertrekt na twaalf jaar als ceo van het e-bikebedrijf. Zijn vertrek staat los van de reorganisatie bij Stella, zegt hij tegen het FD

"Het bedrijf heeft in deze nieuwe fase een leider nodig die het leuk vindt tien vergaderingen per dag te doen", vertelt Van Renselaar in een interview. Hij blijft na zijn aftreden in april nog wel aanhouder en zal in de toekomst worden benoemd binnen de raad van commissarissen, zodra deze wordt gevormd. 

Aldert de Boer, nu nog directeur van technologiebedrijf Centric, wordt per april ingevlogen als opvolger van Van Renselaar. 

Volgens de oprichter staat zijn vertrek als ceo los van de reorganisatie waar Stella op dit moment mee te maken heeft; zijn exit stond al een half jaar geleden op de agenda. Rob ten Heggelaar, partner bij Stella-aandeelhouder DMEP, zegt in het interview dat er ‘slechts’ twaalf banen op de tocht staan. “Dit een “reorganisatie” noemen is veel te zwaar; je moet het zien als een optimalisatie en efficiencyverhoging.”

Doordat de verkopen bij de e-bikespecialist tegenvallen, moet Stella hoge kortingen geven op de bestaande voorraad. Volgens de oprichter is er sprake geweest van ‘stevige discussies’ met leveranciers, die eind 2022 nieuwe fietsen wilden leveren. Die levering is uitgesteld tot later dit jaar, maar volgens Van Renselaar is er geen sprake geweest van een productiestop.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!