Delhaize-medewerkers staken, meeste eigen winkels blijven dicht

De Belgische supermarktketen Delhaize heeft dinsdag en woensdag te maken met stakingen. Daardoor blijven de deuren van ruim 100 supermarkten gesloten.

Delhaize kondigde dinsdag aan om alle 128 eigen winkels over te willen dragen aan zelfstandige ondernemers. Volgens het management behouden de ongeveer 9.000 medewerkers hun baan tegen hetzelfde loon en dezelfde arbeidsvoorwaarden. Wel verdwijnen er banen op het hoofdkantoor in Asse. 

Tegen dat besluit wordt er nu gestaakt. Volgens het Nieuwsblad bleven dinsdag 114 winkels gesloten, VRT meldt dat dit er woensdag zeker nog honderd zullen zijn. De vakbonden melden dat de werknemers tijd nodig hebben om het nieuws te verwerken: volgens hen is de kans klein dat alle winkels zullen worden overgenomen en staan er dus zeker banen op de tocht. 

Een woordvoerder van Delhaize zegt dat er voor volgende week een nieuwe ondernemingsraad gepland staat, om de vragen van sociale partners te kunnen beantwoorden. 

De 128 filialen kampen al jaren met stagnerende omzetten, terwijl ondernemerswinkels het wel goed doen. "Dit is de enige optie om te kunnen blijven investeren in een duurzame toekomst voor Delhaize", zei het zusterbedrijf van Albert Heijn. In totaal zijn al 636 ondernemerswinkels aangesloten bij Delhaize onder de merken AD Delhaize, Proxy Delhaize en Shop & Go.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!