Gesprekken over doorstart Sandwich lopen nog

De curator van damesmodemerk Sandwich spreekt nog steeds met diverse partijen over een doorstart. Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag. De curator was vrijdag niet bereikbaar voor een toelichting.

Sandwich ging vorige maand failliet. Het bedrijf kwam naar eigen zeggen in de problemen door teruglopende omzetten in de coronaperiode en door flinke kostenstijgingen als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Ook zou de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zeer lang hebben gewacht met het uitkeren van een substantieel bedrag in het kader van de Tegemoetkoming Vaste Lasten. De merkhouder zegde vervolgens de licentieovereenkomst voor het gebruik van het merk Sandwich op.

Volgens de bestuurder van Sandwich verloor de financier als gevolg hiervan zijn vertrouwen in de continuïteit van het bedrijf en eiste verpande zekerheden op. Sandwich kon hierdoor niet meer aan de financiële verplichtingen voldoen. De curator moet nog onderzoek doen naar de oorzaken van het faillissement.

Uit het faillissementsverslag wordt niet duidelijk hoe Sandwich er financieel voorstond. Er zijn al jarenlang geen jaarverslagen gedeponeerd. Volgens de bestuurder is dat te wijten 'aan een discussie met de financier omtrent de hoogte van diens vordering'. De omzetten zijn wel met de curator gedeeld: in 2021 zou het om 10,3 miljoen zijn gegaan, in 2022 om zo'n 11 miljoen euro.

Sandwich had vijftien winkels en een webshop. Er werkten 76 mensen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!