Goossens opent dit jaar drie nieuwe winkels

Goossens opent dit jaar drie nieuwe winkels

Goossens wonen & slapen opent dit jaar nog winkels in Leeuwarden, Naaldwijk en in Antwerpen. Dat vertelt algemeen directeur Bart Goossens in een interview met RetailTrends. 

Als onderdeel van een nieuwe winkelstrategie opende woon- en slaapspecialist Goossens vorig jaar nieuwe locaties in Antwerpen, Den Bosch en in Leidschendam. Dit jaar staan er nog drie op het programma, waarmee het totaal aantal vestigingen op 25 komt. 

Van oudsher zijn de winkels met name gevestigd aan woonboulevards; een strategie die nu onder de loep wordt genomen. "We willen ons niet committeren aan een concept dat alleen werkt in een binnenstad of een woonboulevard", verklaart Bart Goossens. Volgens hem ligt er een toekomst in het verschiet met meerdere kleinere winkels, met een hogere dichtheid over Nederland en België. 

Een grotere focus op advies en inspiratie en een kleiner assortiment zorgen ervoor dat er minder winkeloppervlak nodig is. "De behoefte van klanten verandert, waardoor je minder vierkante meters nodig hebt." 

In een exclusief interview vertelt Bart Goossens alles over de transitie van traditionele retailer naar een bedrijf met een single brand strategie. “We willen niet langer de grootste, maar de beste zijn. Dat zit ‘m niet in de breedte, maar in de diepte.” Houd volgende week de website van RetailTrends in de gaten. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!