Blokker-eigenaar ziet af van beursnotering

Blokker-eigenaar ziet af van beursnotering

Mirage Retail Group, het concern achter onder meer Blokker en Intertoys, ziet af van het plan om een beursnotering aan te vragen. Dat zegt eigenaar Michiel Witteveen in een interview met Quote

Eind 2021 stelde Mirage de beursgang al uit. Als reden noemde Witteveen toen de 'grillige marktomstandigheden'. Later werd het plan aangepast; Mirage zou via een zogenoemde direct listing naar de beurs gaan. In zo'n geval worden geen nieuwe aandelen uitgegeven, maar worden bestaande aandelen beursgenoteerd.

Maar zover komt het niet, meldt Witteveen. De verhoging van de minimumlonen met 10 procent is volgens hem de aanleiding. "De basis van je businessplan dat aan het prospectus ten grondslag ligt, is er niet meer. Dan moet je eigenlijk gewoon opnieuw beginnen met rekenen. En toen dachten we: we stoppen ermee. Dus ja, dan niet." 

Witteveen is tevreden hoe het concern ervoor staat, al worden er in zijn totaliteit nog geen zwarte cijfers geschreven. Intertoys was vorig jaar wel goed voor een positieve ebitda, zegt hij tegen Quote. Blokker staat 'een beetje in de min' en 'BCC heeft het gewoon zwaar'. Dat laatste komt volgens Witteveen doordat de markt voor consumentenelektronica met tientallen procenten is gedaald. 

Reacties 2


Frits Vries 14 mrt, 20:23

Heerlijk dit,zo slecht betaal je zodat je personeelskosten bijna 10 % omhoog gaat in z'n totaliteit.
Kun je t nog wel betalen?
Blokker winkels nog niet in de plus?
Bcc kocht je toen het verlies leed.wat heb je eraan veranderd?


James Cooper 15 mrt, 15:42

De beursnotering gaat niet door omdat je je personeel blijkbaar altijd zo weinig betaald hebt. Hebben winkels als Blokker maar ook een Bijenkorf dan nog wel bestaansrecht als je de bezuinigingen altijd maar af blijft schuiven op je personeel?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!