Leveranciers Jumbo staken 3,8 miljoen in raceteam Frits van Eerd

Leveranciers Jumbo staken 3,8 miljoen in raceteam Frits van Eerd

Leveranciers van supermarktketen Jumbo betaalden vorig jaar ruim 3,8 miljoen euro sponsorgeld aan het raceteam van ex-topman Frits van Eerd. Dat blijkt uit het onlangs gepresenteerde jaarverslag.

Het is de eerste keer dat Jumbo publiceert om hoeveel geld het gaat. In eerdere jaren ging hem om soortgelijke bedragen, zegt een woordvoerder tegen het FD. Jumbo stak zelf 500.000 euro in het team. 

De supermarktketen koos nu wel voor openheid, omdat Van Eerd verdachte is in een groot witwasonderzoek. "Dit is onze eigen afweging geweest, waarbij druk van onze accountant geen rol heeft gespeeld." Accountant PwC onderzocht de frauderisico's bij Jumbo en vond geen aanwijzingen dat de supermarktketen via auto- en motorsportcontracten wordt gebruikt voor witwassen.

Experts noemden eerder tegen het FD de sponsoring door leveranciers 'niet fraai' en 'juridisch gezien glad ijs'. Zakenrelaties zouden zich onder druk gezet kunnen voelen om met geld over de brug te komen om de relatie met Jumbo goed te houden.

Van Eerd zat dagenlang in de cel en trad in september tijdelijk terug als topman. Hij is inmiddels definitief opgevolgd door Ton van Veen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!