Amazon schrapt nog eens 9.000 banen

Amazon schrapt nog eens 9.000 banen

Webgigant Amazon schrapt nog eens 9.000 banen. De ontslagronde komt bovenop de eerder aangekondigde 18.000 banen die verdwijnen. 

Dat laat topman Andy Jassy aan het personeel weten. Volgens Jassy worden in deze ronde vooral banen geschrapt binnen Amazon Web Services en advertising. In de ontslagronde die in januari werd aangekondigd, gaat het vooral om banen bij de retaildivisie en personeelszaken. 

Hoewel het al sinds eind vorig jaar duidelijk was dat het Amerikaanse bedrijf zou overgaan tot een massaontslag, is de omvang hiervan bijna drie keer zo groot als eerder gedacht. Toen werd namelijk uitgegaan van 10.000 ontslagen; nu gaat het om 28.000 mensen die op straat worden gezet. 

Jassy meldt dat er in april meer duidelijkheid komt over welke banen precies verdwijnen in de ontslagronde. Aan deze medewerkers wordt hulp beloofd in de vorm van een ontslagvergoeding, tijdelijke ziektekostenverzekering en loopbaanbegeleiding.

Reacties 1


Juridisch Platform 24 mrt, 13:55

Als je de aangeboden ontslagvergoedingen van 4 maandsalarissen vergelijkt met de ontslagpremies die in ons land betaald worden, dan is dat lang niet gek. Personeel dat aanspraak maakt op een transitievergoeding krijgt eenderde maandsalaris per volledig gewerkt dienstjaar. Zie de Rekenhulp Transitievergoeding op de site van het Juridisch Platform. Dat betekent dat je toch 12 jaar in dienst moet zijn geweest om 4 maandsalarissen mee te krijgen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!