Inzameling statiegeld blikjes symbolisch van start

Inzameling statiegeld blikjes symbolisch van start

Het invoeren van 15 cent statiegeld op blikjes is symbolisch van start gegaan. In een supermarkt in Almere leverde een consument het eerste blikje in. Vanaf 1 april gaat het statiegeldsysteem officieel van start.

Statiegeld Nederland, de organisatie die de invoer van het verpakkingsmateriaal regelt en coördineert, meldt dat het landelijk statiegeldsysteem voor blikjes klaar is. In supermarkten, NS-stations en in tankstations kunnen consumenten nu al hun blikjes inleveren. 

Eind vorig jaar werd de ingangsdatum op het laatste moment officieel verplaatst van 1 januari naar 1 april. De Raad van State was het met de verpakkende sector eens dat 1 januari te kort dag was, wegens IT-problemen en een tekort aan innamemachines.  

Per jaar worden er 2,5 miljard blikjes verkocht. Met de inzameling van de blikje en flesjes is in totaal zon 700 miljoen euro statiegeld gemoeid, verwacht Statiegeld Nederland. Wel zal er een overgangsperiode zijn waarin blikjes in de schappen liggen met én zonder statiegeld, omdat eerst de oude voorraden moeten worden opgemaakt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!