Zalando verkleint aanbod, diverse merken geweerd

Zalando verkleint aanbod, diverse merken geweerd

Zalando verkleint het aanbod en weert daarom diverse merken van zijn platform. Vooral kleinere merken lijken de dupe van de strategiewijziging van het Duitse bedrijf, dat kwaliteit boven kwantiteit verkiest.

De Duitse website Internet World meldt dat diverse merken onlangs een bericht ontvingen dat hun producten binnenkort uit het assortiment worden gehaald. Als voorbeelden worden de kledingmerken Auden Cavill en Jimmy Sanders genoemd.

"Om de aandacht van klanten te winnen en op lange termijn te behouden, zullen we de lokale relevantie van ons assortiment vergroten en meer cureren", zegt een woordvoerder van Zalando tegen RetailTrends. "Daarom evalueren we momenteel onze merkenportefeuille. Aangezien dit een doorlopend proces is, kunnen we op dit moment nog geen informatie geven over hoeveel merken dit zal betreffen."

Zalando heeft een lastig jaar achter de rug. Het modeplatform zag de groei stilvallen en de winst flink teruglopen. "Dit jaar ligt de focus op winstgevende groei en het vereenvoudigen van de organisatie om innovatiever en sneller te worden." Zalando kondigde in februari al aan dat het honderden banen gaat schrappen.

Reacties 4


Leonard Van Liere 31 mrt, 19:52

Marcel: nooit geen = altijd.
Zalando super website en prachtige zoekfunctie, uitstekende leveringen en scherpe prijzen. Het retourensysteem werkt perfect maar in de toekomst zal er voor retourzendingen vast en zeker betaald moeten worden. Weggaan het zien


Marcel Jansson 30 mrt, 15:33

Hoeveel jaar roept Zalando al dat ze winstgevend willen worden? Bedrijft draait alleen op omzet en gaat nooit geen winst maken. Hun manier van zaken doen resulteert alleen in misbruik door consumenten. Geen een ander platform heeft z'n hoog retourpercentage als Zalando. Klant wordt altijd in gelijk gesteld, zelfs als een klacht of ontvangst- retour ontkenning dubieus is. Daarmee ga je het niet redden. Ondertussen maken ze wel de retail kapot.


J Schmitz 30 mrt, 06:53

Waarom Serge? Brands merken het vanzelf wel…


Serge Van der poorten 29 mrt, 12:10

Zou handig zijn om de merken te vernoemen

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!