Winkeliers zien criminaliteit toenemen

Winkeliers zien criminaliteit toenemen

Ondernemers in de non-food retail zien de criminaliteit in winkels stijgen. 86 procent merkt een toename, blijkt uit onderzoek van brancheorganisaties INretail en NSO Retail waaraan 430 ondernemers meededen.

Het gaat vooral om diefstal. Daar kreeg 80 procent van de ondernemers in de afgelopen twaalf maanden mee te maken. Daarna komen geweld, intimidatie en agressie. Ook vernielingen en beschadigingen vinden geregeld plaats, gevolgd door oplichting, witwassen en fraude. Een derde van de ondernemers ziet ook meer cybercriminaliteit.

Ondernemers nemen veel maatregelen om criminaliteit tegen te gaan. Het gaat bijvoorbeeld om de installatie van camera's, alarmerings- en beveiligingssystemen en apparatuur waarmee vals geld kan worden gedecteerd.

Uit het onderzoek blijkt dat zes van de tien ondernemers niet weten dat ze hun camera's kunnen aanmelden bij de politie om daders in beeld te brengen en op te sporen. Dat aan overlastgevers een collectief winkelverbod kan worden opgelegd, is bij de helft van de ondervraagden onbekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!