Acties dreigen in distributiecentra Albert Heijn

Acties dreigen in distributiecentra Albert Heijn

Vakbond CNV Vakmensen dreigt met acties in de distributiecentra van Albert Heijn. Volgens de bond lopen de onderhandelingen over een nieuwe cao 'uiterst moeizaam' en wordt de kans op acties met de dag groter.

De onderhandelingen lopen al sinds februari. Het CNV wil dat de lonen meestijgen met de inflatie en eist daarom een verhoging van 14 procent. Het bod van Albert Heijn voor de 1-jarige cao komt daar volgens de bond niet bij in de buurt.

Verder heeft Albert Heijn volgens het CNV aangegeven meer vaste banen te willen aanbieden, maar dan wel tegen slechtere voorwaarden. CNV-bestuurder Soraya Faez spreekt van een 'verdeel en heers-tactiek' waar werknemers niet van gediend zijn. "Als mensen volgens verschillende voorwaarden aan het werk zijn, creëert dat op den duur tweespalt op de werkvloer."

Reactie Albert Heijn
Albert Heijn meldt dat het de bonden maandag een voorstel heeft gedaan. Dat bestaat uit een loonsverhoging van 8 procent, de mogelijkheid voor parttimers om hun contracturen uit te breiden en verdere facilitering om te stoppen met werken in de nacht.

"Daarnaast willen we instroom van nieuwe, vaste collega's mogelijk maken", meldt een woordvoerder. Albert Heijn heeft voorgesteld 'een aantal arbeidsvoorwaarden aan te passen, zodat er een meer gebalanceerd en toekomstbestendig pakket ligt'. "We willen op basis hiervan tot goede afspraken komen."

Reacties 5


Een Medewerker 4 apr, 19:08

Nee Albert Heijn....het is geen 8 % maar nu 6% en in januari nogmaals 2 % En dat je dan over een jaar coa uitkomt op 6.6 %. Dus niet mooier maken als dat het is.


Paul Wierden 5 apr, 11:51

Het DC moet niet eens klagen, 2 euro per uur meer dan een HSC voor hetzelfde werk.

"Een HSC is een supermarkt 🤡"


Vincent Dohmen 5 apr, 12:55

En wat dacht je dan van de fantastische winstuitkering over december .. ja voor de aandeelhouders ja.. meer dividend.. wij in de supermarkt maar 46% .. ben blij dat we dit jaar overgaan naar de Jan Linders groep ... daar staan de mensen op de vloer voorop .. niet de aandeelhouders...


Eck Wiel 5 apr, 13:08

Paul wierden,

Wat let je om dan over te stappen naar een Dc


een medewerker 8 apr, 08:10

Paul Wierden, HSC valt onder het winkel Cao,

(Paul Wierden 5 apr, 11:51
Het DC moet niet eens klagen, 2 euro per uur meer dan een HSC voor hetzelfde werk.
"Een HSC is een supermarkt 🤡")

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!