Douglas in miljoenenstrijd beland na overname webshop

Douglas in miljoenenstrijd beland na overname webshop

Douglas is in een juridisch conflict beland met de voormalige eigenaar van webwinkel Disapo. Dat blijkt uit een uitspraak van rechtbank Limburg die deze week naar buiten kwam.

Douglas nam Disapo vorig jaar over voor 47 miljoen euro. Eigenaar Sebastian Kraus ontving hiervan meteen 24,5 miljoen. Het resterende bedrag zou later in delen worden betaald en was afhankelijk van de resultaten van Disapo. Kraus bleef aan als directeur. Disapo zou Douglas meer groei en winst moeten opleveren.

Tegen eerdere verwachtingen in presenteerde Douglas eind vorig jaar een nettoverlies van 306 miljoen euro. Dit werd deels geweten aan tegenvallers bij de nieuwe webwinkel. Kraus werd daarop door Douglas op straat gezet, blijkt uit de uitspraak. Douglas verwijt hem dat hij de financiële resultaten van Disapo te rooskleurig heeft voorgesteld. Kraus stapte vervolgens naar de rechter, in de hoop zijn baan terug te krijgen. Ook betichtte hij Douglas van frauduleus handelen. Hierdoor zou hij 51 miljoen euro schade hebben geleden.

Kraus heeft meerdere pogingen gedaan bij rechtbanken om zijn baan terug te krijgen. In de rechtbank van Amsterdam verloor hij een kort geding hierover. In de rechtbank in Limburg eistte hij een transitievergoeding en extra ontslagvergoeding van 100.000 euro. Ook dit werd afgewezen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!