Bed Bath & Beyond vraagt faillissementsbescherming aan 

De Amerikaanse winkelketen Bed Bath & Beyond heeft faillissementsbescherming aangevraagd. De laatste reddingsacties hebben niet voldoende opgeleverd om het hoofd boven water te houden. 

Bed Bath & Beyond heeft uitstel van betaling aangevraagd en is gestart met een liquidatieverkoop. Hierom blijven de 360 resterende eigen winkels en de webshop voorlopig geopend om de voorraden nog te kunnen verkopen. Ook de 120 winkels van de keten buybuy Baby houdt nog zijn deuren geopend voor de faillissementsverkoop.

Bed Bath & Beyond heeft te kampen gehad met oplopende verliezen en kelderende omzetten. In 2022 rapporteerde het bedrijf een verlies van 393 miljoen dollar (omgerekend 358 miljoen euro).

Eind vorige maand kwam Bed Bath & Beyond nog met een plan om het eigen aandelen op te waarderen, zodat het bedrijf aantrekkelijker zou worden voor investeerders. Ook was er een reddingsplan opgesteld, waarmee voor ruim 1 miljard dollar aan constructies was opgetuigd met de uitgifte van aandelen en warrants. Met het reddingsplan werd in totaal zo'n 360 miljoen dollar opgehaald. 

Begin dit jaar besloot de winkelketen al 150 van zijn winkels te sluiten, om zo te snijden in de kosten. Dit zorgde ervoor dat het bedrijf in de problemen kwam.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!