Primark profiteert van click & collect-service

Primark profiteert van click & collect-service

Primark heeft in het afgelopen halfjaar zijn omzet zien stijgen met 19 procent. Volgens de fashiondiscounter speelt de uitrol van de click & collect-proef in de winkels hier een grote rol in. 

De omzet van Primark steeg tussen oktober en maart tot 4,3 miljard pond, omgerekend 4,86 miljard euro. De nettowinst van het bedrijf komt uit op 351 miljoen pond (396,7 miljoen euro). Dat meldt moederbedrijf Associated British Foods in zijn halfjaarcijfers. 

Sinds vorig jaar zomer kunnen klanten in het VK kinderkleding online bestellen en afhalen bij een van de deelnemende 32 Primark-winkels. Ceo Paul Marchant, over de uitrol van de click & collect-optie: “We zijn echt bemoedigd door hoe de proef landt bij klanten. Zij vertellen ons dat ze de keuze en het gemak dat click-and-collect hen biedt, waarderen.” Marchant kondigt aan de proef verder uit te rollen. Het is nog niet duidelijk of de service binnenkort beschikbaar wordt in andere landen. 

Het moederbedrijf van de discountketen kondigt verder aan extra te willen groeien in Duitsland, met nieuwe winkels ‘waar weinig risico op kannibalisatie bestaat’. De nieuwe winkels in Duitsland zullen een kleiner winkeloppervlakte hebben dan bestaande Primark-locaties. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!