Flitsbezorgers in Amsterdam verbannen naar bedrijventerrein 

Flitsbezorgers in Amsterdam verbannen naar bedrijventerrein 

Flitsbezorgers in Amsterdam mogen zich niet meer in woongebieden vestigen, maar alleen nog op bedrijventerreinen. De gemeenteraad stemde woensdagavond in met een bestemmingsplan daarover, meldt persbureau ANP.

Door het besluit zullen ongeveer tien bestaande vestigingen van flitsbezorgers op termijn hun deuren moeten sluiten of verhuizen. Het gaat om flitsbezorgers Getir, Flink en Gorillas. 

Zij bezorgen binnen korte tijd boodschappen aan huis. Daarvoor openen ze vaak distributielocaties met afgeplakte ramen midden in woonwijken - zogeheten darkstores. Met het besluit mogen darkstores alleen bij hoge uitzondering zich in gemengde woon-werkgebieden vestigen. 

Het bevoorraden en ophalen van boodschappen door koeriers zou te veel overlast veroorzaken voor omwonenden. Vorig jaar kondigde de gemeente Amsterdam aan dat ze darkstores van flitsbezorgers uit woongebieden wilde weren. Nieuwe vestigingen werden daarna geweigerd. Meerdere flitsbezorgers moesten daardoor sluiten of verhuizen. Zij waren het er niet mee eens en stapten naar de rechter. De gemeente heeft tot nu toe alle rechtszaken gewonnen. 

Getir en Flink kondigden woensdag ook een aangescherpte gedragscode aan. Zo zou er een aanspreekpunt per store zijn, meer aandacht voor de openbare ruimte en verdere gedragsregels voor personeel. Ook moeten bezorgers 18 jaar of ouder zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!