Peek & Cloppenburg schrapt 350 banen

Peek & Cloppenburg schrapt 350 banen

De Duitse warenhuisketen Peek & Cloppenburg schrapt 350 van de 1500 banen op het hoofdkantoor in Düsseldorf. De circa 6.000 medewerkers in de 67 winkels in Duitsland blijven buiten schot.

In maart werd duidelijk dat P&C in financiële problemen verkeert. "Om ons bedrijf weer winstgevend te maken, is het noodzakelijk om de organisatie te herstructureren en de kosten aanzienlijk te verlagen", zegt managing director en cfo Steffen Schüller vrijdag.

De warenhuisketen verwacht dat een groot deel van de 350 banen door natuurlijk verloop verdwijnt. Het gaat bijvoorbeeld om medewerkers die op eigen initiatief vertrekken of die een contract voor bepaalde tijd hebben. Anderen worden geholpen met het vinden van een nieuwe werkgever.

P&C heeft geen plannen om winkels te sluiten. Er komen er binnenkort zelfs twee bij, in Bonn en Berlijn. Wel hoopt de warenhuisketen met pandeigenaren tot gunstigere huurvoorwaarden te komen. "Op sommige locaties zijn de gesprekken tot nu toe echter onbevredigend verlopen. Het is belangrijker dan ooit dat we elke winkel kostendekkend exploiteren", zegt herstructureringsexpert Dirk Andres.

De ondernemingen in het buitenland, waaronder die in Nederland met vijf winkels, vallen buiten de reorganisatie. P&C heeft in totaal ruim 160 winkels in 16 landen, met zo'n 16.000 medewerkers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!