'Lidl meest open over misstanden mensenrechten, Dirk het minst'

'Lidl meest open over misstanden mensenrechten, Dirk het minst'

Lidl is van de zeven grootste supermarktketens in Nederland het meest transparant over mensenrechtenkwesties in zijn productieketen. Volgens onderzoeksbureau Questionmark scoort Dirk het laagst; hier ontbreekt een mensenrechtenbeleid. 

Questionmark onderzocht van de zeven grootste supermarktketens (Albert Heijn, Aldi, Dirk, Ekoplaza, Jumbo, Plus en Lidl) in hoeverre zij open rapporteren over de toeleveringsketen. Daaruit concludeert het dat supermarktketens te weinig zicht hebben op toeleveranciers van producten om mensenrechtenschendingen te voorkomen. Ook wordt er volgens de onderzoekers door alle supermarkten te weinig actie ondernomen om kinder- of dwangarbeid te voorkomen.

Van alle supermarktketens rapporteert Lidl het meest volledig over de herkomst van de producten in de schappen. Ook heeft de keten als enige een meldpunt waar men terecht kan voor misstanden. Albert Heijn komt op de tweede plek, gevolgd door Ekoplaza. Volgens Questionmark zijn deze ketens te weinig concreet over de aanpak van dwang- en kinderarbeid. Plus en Dirk zijn het minst open over de productieketen. Zo geeft Plus niets prijs over wie de leveranciers zijn, zodat eventuele misstanden niet kunnen worden getraceerd. Bij Dirk ontbreekt een mensenrechtenbeleid. 

Ook hebben de meeste ketens wel beleid om genderongelijkheid tegen te gaan, maar is Aldi de enige supermarktketen met een concreet plan om discriminatie tegen te gaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!