Hornbach verwacht dat winst verder terugloopt

Hornbach verwacht dat winst verder terugloopt

Doe-het-zelfketen Hornbach verwacht dat de winst dit jaar verder terugloopt. Het Duitse concern wijt dat onder meer aan de inflatie en de 'onrustige marktsituatie'.

Bovendien komt het belangrijke voorjaarsseizoen door het regenachtige koude weer in maart en april traag op gang. Nederland is daarop geen uitzondering, meldt algemeen directeur Evert de Goede. "De voorspellingen voor het Hemelvaartweekeinde zien er gelukkig goed uit en Pinksteren komt er ook nog aan; traditioneel momenten waarop veel mensen ons tuincentrum bezoeken."

Hornbach meldde eerder al dat de aangepaste winst vóór aftrek van rente en belastingen (ebit) afgelopen jaar op 290,1 miljoen euro uitkwam, een daling van 20 procent. Voor dit jaar houdt Hornbach rekening met een terugval van tussen 5 en 15 procent. De omzet komt vermoedelijk op hetzelfde niveau uit als afgelopen jaar, toen er voor 6,3 miljard euro werd verkocht. Dat was 6,6 procent meer dan in boekjaar 2021-2022.

Hornbach zag in Nederland het marktaandeel toenemen tot ruim 26 procent. Later dit jaar wordt in Ressen bij Nijmegen de achttiende vestiging geopend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!