Veritas ziet ruimte voor 80 Nederlandse winkels

Veritas ziet ruimte voor 80 Nederlandse winkels

De Belgische modeketen Veritas wil flink groeien in Nederland. Dat kondigt ceo Corneel De Maeyer aan in een gesprek met De Tijd.

Veritas, met 121 winkels in België en 6 in Luxemburg, opent deze vrijdag zijn eerste Nederlandse winkel in Breda. In het najaar komen er vestigingen in Maastricht en Den Bosch bij. "Als de winkels aanslaan, willen we vanaf 2024 via franchise nog meer winkels openen. Ik zie ruimte voor tachtig vestigingen. Nadien kunnen Duitsland en Scandinavië volgen."

Eerder mislukte nog een avontuur in Duitsland en Frankrijk, maar in Nederland pakt Veritas het anders aan. De winkels worden zo'n 120 vierkante meter groot, veel kleiner dan die in België (250 tot 600 vierkante meter). Veritas gaat hier alleen sokken, panty's, slips en seizoensartikelen verkopen. "Wol, garen en ander naaimateriaal verkopen we er alleen online."

Ceo De Maeyer ziet na het wegvallen van V&D volop kansen. "Vroeger kochten heel wat Nederlanders hun ondergoed en sokken bij V&D. Die warenhuisketen ging failliet en niemand sprong in het gat. Nu heb je er de erg goedkope Zeeman en HEMA en het dure Bijenkorf. Wij zitten ertussen en zijn als Rituals: kwaliteit maar betaalbaar. Wij hebben sokken van kasjmier en zijde."

Reacties 1


Anna Sponger 19 mei, 10:04

Beenmode.nl is al in het gat gesprongen, daar bestel ik eigenlijk alles inmiddels. Top winkel en super service.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!