Veritas opent tweede en derde winkel in Nederland

Veritas opent tweede en derde winkel in Nederland

Kledingketen Veritas opent dit weekend 2 nieuwe locaties in Maastricht en in Den Bosch. Het zijn de eerste stappen in de wens om landelijk winkels te gaan openen.

Een halfjaar geleden kwam de Belgische keten voor het eerst de Nederlandse grens over, met een winkel aan de Eindstraat in Breda. Nu volgen winkels aan de Markt in Maastricht de Muntstraat in Den Bosch. 

"Als de winkels aanslaan, willen we vanaf 2024 via franchise nog meer winkels openen." In totaal ziet Veritas ruimte voor 80 vestigingen in Nederland. Op eigen grond heeft de Belgische keten ruim 120 filialen. "Nadien kunnen Duitsland en Scandinavië volgen."

Veritas' ceo Corneel de Mayer zei eerder dat er na het wegvallen van V&D volop kansen zijn in ons land. "Nu heb je er de erg goedkope Zeeman en HEMA en het dure Bijenkorf. Wij zitten ertussen en zijn als Rituals: kwaliteit maar betaalbaar. Wij hebben sokken van kasjmier en zijde."

De plannen zijn groot, maar wordt het concept in Nederland een succes? Retailexpert Albert Top heeft zijn bedenkingen. "Hier kom je in Nederland denk ik minder snel mee weg dan in België." Geen member? Kijk hier voor de opties.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!