Adidas gaat alsnog Yeezy-sneakers verkopen en steunt goede doelen

Adidas gaat alsnog Yeezy-sneakers verkopen en steunt goede doelen

Adidas gaat definitief een deel van zijn voorraad Yeezy-sneakers verkopen die in samenwerking met rapper Kanye 'Ye' West zijn ontworpen. Het Duitse sportmerk doneert een 'aanzienlijk deel' van de opbrengst aan goede doelen.

Adidas verbrak in oktober na zo'n tien jaar de banden met Ye. Aanleiding waren onder meer antisemitische uitspraken van de rapper. Sindsdien zit Adidas opgescheept met een onverkochte voorraad Yeezy-schoenen ter waarde van 1,2 miljard euro. Topman Bjørn Gulden onthulde eerder deze maand dat Adidas overweegt een deel te verkopen; schoenen verbranden was voor hem in elk geval geen oplossing.

Vanaf eind mei is het dan zover. Een deel van de collectie die vorig jaar is ontworpen, wordt dan via de Adidas-website en de Confirmed-app van het merk aangeboden. Mogelijk volgen later meer producten.

Adidas kiest voor goede doelen die racisme en antisemitisme bestrijden. Het gaat onder meer om de joodse organisatie Anti-Defamation League. Ook de Philonise & Keeta Floyd Institute for Social Change, geleid door de broer van de door een agent gedode George Floyd, krijgt geld.

Volgens Amerikaanse media heeft Kanye West nog altijd recht op 15 procent van de omzet van de Yeezy-lijn. Persbureau Reuters vroeg Adidas daarnaar, maar het merk reageerde niet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!