Europarcs opent onbemande shops op vakantieparken

Europarcs opent voor het einde van dit jaar tien onbemande parkshops op zijn vakantieparken. Vakantiegangers kunnen daar hun dagelijkse boodschappen afrekenen bij een zelfscankassa.

Naar eigen zeggen is Europarcs het eerste vakantiepark in Nederland die dit concept op landelijke schaal aanbiedt. Vorig jaar opende het bedrijf twee winkels op de parken Ruinen en Achterhoek. De pilot sloeg goed aan en wordt daarom dit jaar uitgerold. Europarcs werkt hiervoor samen met aanbieder Omise.

De parkshops zijn minimaal 35 vierkante meter groot. Op parken zonder horecagelegenheid worden winkels geopend met alledaagse boodschappen. En bij parken waar wel horeca aanwezig is, zal het aanbod vergelijkbaar zijn met het assortiment van een tankstation.

Om diefstal tegen te gaan hangen er camera's in de shops. Op bijna alle parken is de receptie vlakbij en wordt er vanuit daar een oogje in het zeil gehouden. Ook krijgen gasten een persoonlijke pas waarmee ze buiten de reguliere openingstijden kunnen winkelen. Het is per park verschillend tot hoe laat dat kan.

Wouter Vos, ceo van Europarcs, ziet veel voordelen aan de onbemande parkshops: “Dit concept is een mooi voorbeeld van hoe technologie kan helpen onze gasten een nog betere service te bieden. De winkels zorgen voor extra gemak en het is een mooie bijkomstigheid dat er geen personeel nodig is om de shops te bemannen.”

Reacties 4


Abraham Verhoef 5 jun, 20:20

Kam het nog onpersoonlijke nog even dan moet je alles zelf doen.


W Engelen 6 jun, 15:35

Belachelijk en heel onpersoonlijk lijkt mij een slecht idee.


Beck The Thirde 6 jun, 18:10

Onbemande winkels tuurlijk...
Er is nog altijd personeel nodig voor aanvullen, onderhoud, kwaliteit controles en meer.
En indien een bakkerij afdeling erbij is voor vers brood/broodjes is daar ook iemand voor nodig.

Het enige wat word overgenomen is de kassa. En dan heb je alsnog de controles nodig voor aanschaf van alcohol en als een product niet scant.

En voor vragen van producten kan je dus ook nergens terecht.
(Receptie kan helpen, maar heeft ook hun eigen werk waar ze op moeten kunnen focussen.)


Maarten Bak 8 jun, 21:30

Ik vond het superhandig. Een supermarkt is vaak net even te ver weg als je op het park zit. Even snel luiers of soep halen, ideaal. Iets duurder wel, maar verreken het met tijd en benzine en dan valt het mee. Is mis de cassiere niet,

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!