Amerikanen betaalden 60 miljoen euro voor Scotch & Soda

Amerikanen betaalden 60 miljoen euro voor Scotch & Soda

Het Amerikaanse Bluestar Alliance heeft 60 miljoen euro betaald voor de doorstart van het Amsterdamse modemerk Scotch & Soda. Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag, waarover het FD als eerste berichtte.

Een groot deel van de koopsom gaat naar de banken, die in totaal 55,7 miljoen euro tegoed hebben. Maar een deel van dat bedrag bestaat uit garanties aan verhuurders in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. De curatoren schrijven dat die na de doorstart deels vrijvallen.

Na de banken is de Belastingdienst aan de beurt, waar Scotch & Soda een schuld heeft openstaan van 17,8 miljoen euro. Verder hebben zich ruim 700 'gewone' schuldeisers gemeld met een totale vordering van zo'n 55 miljoen euro.

Scotch & Soda vroeg in maart het faillissement aan. Het modemerk raakte in de problemen door de lockdowns tijdens de coronapandemie, de energiecrisis en hoge inflatie. Een week later maakte het een doorstart onder het in 2006 opgerichte Bluestar Alliance, eigenaar van merken als Hurley, Tahari en Bebe.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!