C&A verkoopt alsnog Mexicaanse activiteiten

C&A verkoopt alsnog Mexicaanse activiteiten

Kledingwinkelketen C&A verkoopt alsnog zijn activiteiten in Mexico. Branchegenoot Grupo Alfar neemt de 78 winkels en de webshop over.

Aanvankelijk zou een andere modegroep C&A Mexico overnemen. In februari 2020 maakte moederbedrijf Cofra Holding bekend dat er een overeenkomst was gesloten met Grupo Axo. Maar deze distributeur van onder meer Coach, Guess, Nike en Tommy Hilfiger in Mexico, Chili, Peru en Uruguay trok zich als gevolg van de coronapandemie terug.

C&A is sinds 1999 actief in Mexico, met inmiddels 78 winkels en zo'n 3.500 medewerkers. Net als drie jaar geleden zegt Cofra dat een nieuwe eigenaar het beste in staat is om met de keten te groeien.

Grupo Alfar, waarmee nu een akkoord is gesloten, heeft in Mexico merken als Cuidado con el Perro, Optima en Garcia. Het is niet bekend hoeveel geld het bedrijf voor C&A Mexico neertelt. De Mexicaanse mededingingsautoriteit moet nog met de deal instemmen.

C&A-ceo Giny Boer wordt op 7 september op het event RetailTrends Live geïnterviewd door topjournalist Frénk van der Linden. Wil je dit interview bijwonen? Koop je ticket hier.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!