Oil & Vinegar trekt samen op met Franse branchegenoot

Oil & Vinegar trekt samen op met Franse branchegenoot

Oil & Vinegar gaat een strategische samenwerking aan met de Franse branchegenoot Oliviers & Co. Laatstgenoemde verwerft een minderheidsbelang in het van oorspong Nederlandse bedrijf.

Oil & Vinegar verkoopt mediterrane producten als olijfolie, azijnen, kruidenmixen en sauzen. Na de start in 1999 in Nederland groeide Oil & Vinegar uit tot een internationale keten met 90 winkels in acht landen, zowel franchise als in eigen beheer. Het gaat onder meer om België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en de VS. In Nederland heeft Oil & Vinegar 13 winkels. Sinds 2019 is Sjaak Mark de ceo.

Het Franse Oliviers & Co bestaat sinds 1996 en heeft 51 winkels in onder meer Frankrijk, Scandinavië en Taiwan. Oliviers & Co verkoopt daarnaast aan 150 wederverkopers in 13 landen.

De ketens verwachten door de samenwerking 'synergievoordelen' te kunnen behalen. Geografisch gezien is er nauwelijks overlap. In de VS zijn ze wel beide actief, maar Oliviers & Co koos daar alleen voor e-commerce. Belangrijke aandachtspunten zijn 'een versterkte focus op geschenkmomenten en de optimalisering van het kernassortiment'. Ook kijken ze naar aanvullend assortiment.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!