Onlineactiviteiten Bed Bath & Beyond verkocht in faillissementsverkoop

Onlineactiviteiten Bed Bath & Beyond verkocht in faillissementsverkoop

De onlineactiviteiten van Amerikaanse winkelketen Bed Bath & Beyond worden waarschijnlijk overgenomen door woonwebshop Overstock.com. In de deal van 21,5 miljoen dollar is het openblijven van de winkels niet meegenomen. 

Overstock.com, een Amerikaanse woonwebshop, heeft deze week de faillissementsveiling van Bed Bath & Beyond gewonnen. Daarbij gingen het intellectuele eigendom en de digitale activa van het merk onder de hamer. Dinsdag is er een hoorzitting om de aankoop af te ronden.

De 360 winkels van Bed Bath & Beyond vallen buiten de overeenkomst. Zoals het er nu uitziet sluiten die nog deze maand.

De 120 winkels van de keten buybuy Baby houden nog de deuren geopend voor de faillissementsverkoop, die volgende week gepland staat. Het kan zijn dat een bieder bereid is de winkels van deze keten wel open te houden. 

Vorige maand vroeg Bed Bath & Beyond faillissementsbescherming aan. De laatste reddingsacties hebben niet voldoende opgeleverd om het hoofd boven water te houden. De winkelketen heeft te kampen gehad met oplopende verliezen en kelderende omzetten. In 2022 rapporteerde het bedrijf een verlies van 393 miljoen dollar (omgerekend 358 miljoen euro).

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!