Schiphol-winkels stoppen met verkoop plastic wegwerpflesjes

Schiphol-winkels stoppen met verkoop plastic wegwerpflesjes

Op Schiphol hebben twaalf winkeliers besloten te stoppen met de verkoop van plastic wegwerp-waterflesjes. In samenwerking met Dopper zegt Schiphol Airport Retail (SAR) dat dit zo'n 750 duizend flesjes aan afval scheelt. 

Met twaalf winkels is SAR de grootste retailer van het vliegveld. Het bedrijf wil met het verbannen van de wegwerpflesjes een statement maken., zowel voor andere retailers als voor klanten. “We willen reizigers stimuleren om kraanwater te drinken én hebben de ambitie minder wegwerpplastic te gebruiken." Met de watertap worden er volgens coo Martine de Lang twee vliegen in één klap geslagen. "We stimuleren mensen water te drinken, op een duurzame manier."

In plaats van de verkoop van de plastic flesjes is er in de flagshipstore van Dopper op het vliegveld een watertappunt in gebruik genomen. Achter de watertap is er een interactief led-display geïnstalleerd, om reizigers in de winkel 'nog meer te inspireren om hun flesjes te vullen'. 

Naar eigen zeggen is SAR de eerste airport retailer die op deze schaal afscheid neemt van wegwerpplastic.

Reacties 1


Martin De Ree 28 jun, 11:17

Hopeloos. Iedereen lekker aan zo’n vieze kraan zijn flesjes vullen, tijdens covid zou het ondenkbaar zijn geweest. Laten ze lekker twee vluchten schappen per dag, daar heb je meer aan. Het slaat echt door!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!