'Onveilige producten verkopen via bol.com en Amazon kinderlijk eenvoudig'

'Onveilige producten verkopen via bol.com en Amazon kinderlijk eenvoudig'

De Consumentenbond waarschuwt dat het voor externe verkopers te gemakkelijk is om controles op bol.com en Amazon te omzeilen en onveilige producten te verkopen. Volgens de bond worden dropshippers geen strobreed in de weg gelegd. 

Voor het eigen onderzoek tuigde de Consumentenbond een eigen webshop op, waarop negen diverse producten werden aangeboden. Al die items staan op Safety Gate, een Europees platform waar gevaarlijke producten op gemeld staan. Van de negen producten accepteerde bol.com er zeven. Acht van de negen gevaarlijke producten kwamen door de controle van Amazon. 

Volgens de Consumentenbond werd de controle van de webwinkels makkelijk omzeild door productcodes te vervangen met zelf gekochte codes, of door gebruik te maken van een CE-marketing van een ander product. 

"We zijn vooral geschrokken van het feit dat producten die geregistreerd staan als gevaarlijk, zo makkelijk op die websites terecht komen. Dat roept om actie. De controle moet sterk verbeteren", aldus Consumentenbond-directeur Sandra Molenaar.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!