Arbeidsinspectie: 'Onveilige situaties voor boodschappenbezorger'

Arbeidsinspectie: 'Onveilige situaties voor boodschappenbezorger'

De Arbeidsinspectie waarschuwt voor de veiligheid van boodschappenbezorgers. Zij moeten vaak zware kratten tillen en kunnen daarnaast brandwonden oplopen door droogijs. Ook kunnen er onveilige situaties in het verkeer ontstaan.

Deze bevindingen kwamen naar voren na een controle bij vijf grote supermarktbezorgers. Namen worden niet genoemd.

Supermarktbezorgers tillen vaak, ook boven hun schouders, constateerde de inspectie. Het gewicht van kratten varieert van tien tot vijftien, maar soms ook twintig kilo. Volgens de inspectie kan dit beter, bijvoorbeeld door de inrichting en de belading van de bestelauto’s aan te passen. 

Om producten koel te houden wordt vaak droogijs gebruikt, wat bij aanraking met de huid brandwonden kan veroorzaken. Bovendien is er risico op verstikking door vast koolzuurgas in een bestelwagen. De Arbeidsinspectie adviseert daarom om koel- en vrieselementen te gebruiken. Ook het oversteken van de weg met kratten kan voor onveilige situaties zorgen en de kleding van de bezorgers geeft te weinig zichtbaarheid in het donker. 

De supermarktbezorgers zijn op de hoogte gebracht. Later dit jaar zal de Arbeidsinspectie opnieuw een controle uitvoeren, waarbij de bedrijven risico lopen op een boete. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!