Oprichter designmeubelmerk Eichholtz overleden

Oprichter designmeubelmerk Eichholtz overleden

De oprichter van het Nederlandse designmeubelmerk Eichholtz, Theo Eichholtz, is op 55-jarige leeftijd overleden. Dat maakt het bedrijf via de eigen website bekend. 

Eichholtz is overleden aan een ziekte in bijzijn van zijn familie. “Onlangs noemde Theo zijn Eichholtz een ‘zelfverzekerd bedrijf met een ijzersterke formule en een enorm groeipotentieel.’ Wij delen dat vertrouwen met Theo. Zijn verlies maakt ons alleen maar nog meer vastbesloten om onze gemeenschappelijke visie te realiseren”, zegt de directie van het meubelbedrijf.

Als enthousiaste antiekverzamelaar reisde Eichholtz de hele wereld rond, waarna hij in de jaren ‘90 Aziatisch koloniaal meubilair begon te importeren. Dit resulteerde in het merk Eichholtz dat meer dan 10.000 eersteklas hotels, restaurants, clubs, winkels en woonhuizen decoreerde. Het groeide uit tot een internationaal meubelbedrijf met winkels in Parijs, New York en Milaan.

Dit jaar nog ging Eichholtz terug naar zijn roots en opende hij zijn eerste flagshipstore in een Amsterdams rijksmonument, aan de P.C. Hooftstraat.

Edwin van der Gun volgt Eichholtz op binnen het bedrijf als creatief directeur.  
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!