Designers klagen Shein aan voor schenden auteursrecht

Designers klagen Shein aan voor schenden auteursrecht

Drie designers hebben een klacht ingediend bij een Amerikaanse rechtbank tegen Shein. De fastfashionreus wordt ervan verdacht auteursrechten te hebben geschonden van grote en kleine Amerikaanse ontwerpers.

Shein wordt beschuldigd van ‘grootschalige en systematische diefstal van het intellectueel eigendom van grote en kleine Amerikaanse ontwerpers’, schrijft The Fashion Law. Toen de ontwerpers dit meldden bij Shein, kwamen ze niet verder dan een vergoeding van 500 dollar. Dat valt onder afpersing, vinden de aanklagers.

Volgens de ontwerpers zou Shein verantwoordelijk zijn voor het schenden van auteursrechten en handelsmerken in verband van het ‘produceren, distribueren en verkopen van exacte kopieën van hun creatieve werken’. Het kopiëren van de ontwerpen zou op zo'n grote schaal gedaan zijn, dat dit valt onder de RICO Act (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act). Dit zou Shein miljarden opleveren. 

Eigenlijk is Shein geen fashionretailer maar een techbedrijf, waarbij de goedkope kleding de data vormt en elke productiestap wordt gemonitord in een intern systeem. Hier lees je hoe het algoritme werkt.
Geen member? Check hier de opties.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!