Juridisch getouwtrek tussen Shein en Temu duurt voort

Juridisch getouwtrek tussen Shein en Temu duurt voort

Er is een nieuw hoofdstuk aangebroken in de juridische strijd tussen fastfashion-concurrenten Shein en Temu. Deze keer wordt Shein aangeklaagd voor het misbruiken van zijn marktpositie.  

Shein wordt voor de rechtbank in Boston gedaagd. In deze nieuwste rechtszaak wordt de fastfashiongigant aangeklaagd voor het schenden van een Amerikaanse anti-trustwet. Shein zou zijn machtspositie misbruiken: fabrikanten zouden een contract moeten ondertekenen waarin ze verklaren niet samen te werken met Temu. Dat zou hebben geleid tot hogere prijzen en minder keuze voor consumenten. 

Enkele maanden geleden werd er aan de andere kant een rechtszaak gestart. Shein begon in Chicago met juridische stappen tegen Temu, voor het samenwerken met influencers. Daarmee zou Shein op social media in diskrediet worden gebracht. 

Het is de tweede keer in een korte tijd dat Shein onderwerp is van discussie. Eerder deze week werd bekend dat drie Amerikaanse designers de fast fashiongigant aanklagen voor het schenden van auteursrechten

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!