'Skims is vier miljard dollar waard'

'Skims is vier miljard dollar waard'

Skims, het kledingmerk van Kim Kardashian, heeft een kapitaalinjectie ter waarde van 270 miljoen dollar opgehaald. Volgens Quote wordt de waarde van het merk daarmee geschat op vier miljard dollar. 

Met de miljoeneninvestering krijgt de investeerder 7 procent van de aandelen in handen; daarmee wordt de waarde op 4 miljard dollar geschat. Kim Kardashian zelf blijft de grootste aandeelhouder. Zij heeft ongeveer een derde van de aandelen in handen, ter waarde van zo'n 1,3 miljard dollar. 

Met de investering wil het merk gaan uitbreiden met fysieke winkels, waaronder in New York en Los Angeles. Ook gaf het bedrijf eerder al aan locaties te willen openen in Europa en in het Verenigd Koninkrijk. In die winkels komt ook mannenkleding te hangen; met het groeigeld wil Skims het assortiment uitbreiden naar een nieuwe doelgroep. 

De producten van het kledingmerk zijn populair en geregeld uitverkocht. Het afgelopen jaar kwamen er zo’n elf miljoen klanten op de wachtlijst te staan. Vorig jaar behaalde Skims een omzet van 500 miljoen dollar. Dit jaar verwacht het merk een omzet van 750 miljoen dollar. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!