Wereldhave ziet winst met een kwart toenemen

Wereldhave ziet winst met een kwart toenemen

Wereldhave heeft zijn winst het afgelopen halfjaar zien oplopen met 27,2 procent. Door de hogere huurprijzen waren de winkelcentra in Nederland het afgelopen halfjaar 3 procent meer waard dan in 2022.

Wereldhave zag de totale som van de huurinkomsten stijgen tot 62,9 miljoen euro. De vastgoedbeheerder ontving daarmee 12,5 procent meer huur dan een jaar eerder. Die stijging heeft volgens het bedrijf alles te maken met de inflatie die wordt doorberekend in de huurprijzen. 

"De huren die wij aan de winkeliers vragen kunnen we laten meestijgen met de inflatie", zegt een woordvoerder tegen NOS. "De gerapporteerde huuromzetten stijgen, maar de meeste huurders hebben de omzet ook zien stijgen." 

Hoewel het bedrijf meer winst maakte, stegen ook de kosten van 5,6 tot 6 miljoen euro. Om die te drukken is er in diverse managementlagen gesneden. Zo is er al geen apart MT meer voor de Nederlandse tak van het bedrijf, weet het FD.

Retailers moeten hogere prijzen neerleggen voor hun huur. Hierover zei topman Matthijs Storm vorig jaar tegen RetailTrends: "We hebben ook heel veel jaren met nul procent inflatie gehad. Toen hebben we ook niet gebeld of het plus twee mocht worden. Waarschijnlijk zal de inflatie volgend jaar weer een stuk lager zijn. Ik zie nu geen reden om iets aan te passen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!