Frankrijk doet papieren kassabon in de ban

Frankrijk doet papieren kassabon in de ban

Franse retailers en winkeliers stoppen deze week met ruim honderd jaar met het uitgeven van papieren kassabonnetjes. Ook Wallonië volgt binnenkort. 

Dat melden Franse en Belgische media. Met de nieuwe wetgeving die op 1 augustus ingaat, wil de Franse overheid optreden tegen verspilling en ‘nodeloos afval produceren’. Ook zijn de bonnen volgens de regering gemaakt van thermisch papier met chemische substanties. Het gebruik van deze 'gevaarlijke stoffen' willen zij inperken.

De papieren bonnen verdwijnen niet volledig. Zo worden er nog papieren bonnen geprint bij de aanschaf van apparaten en bij dienstverleners. Ook moet er altijd een beschikbaar zijn als een klant er specifiek om vraagt. Retailers en winkeliers moeten hierom de afschrift wel digitaal bewaren, zodat ze deze achteraf digitaal naar een klant kunnen versturen. 

Consumentenorganisatie UFC-Que Choisir waarschuwt voor de privacy van klanten: “Het maakt de weg vrij voor het aanleggen van databanken, marketing en het versturen van ongevraagde reclame.”

Ook in Wallonië maakt de wetgeving binnenkort zijn intrede. In Vlaanderen wordt eerst de milieuwinst onderzocht, maar daar nemen veel retailers zelf al het voortouw. Zo kunnen klanten van Delhaize of Lidl zelf al in de app aangeven dat ze geen papieren bon willen ontvangen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!