Amazon opent eerste fulfilmentcenter in Nederland

Amazon opent eerste fulfilmentcenter in Nederland

Amazon.nl opent zijn eerste fulfilmentcenter in Nederland. Met de komst van het nieuwe magazijn in Almelo kan de webwinkel een groot aantal Nederlandse merken toevoegen aan het assortiment.

De opslagruimte in het magazijn is 2.200 kubieke meter en kan tot 25.000 pakketten per dag verwerken. Volgens Amazon is het magazijn een aanvulling op het sorteercentrum in Rozenburg. Op termijn kunnen er 170 medewerkers werken. 

Naar verwachting worden er in totaal zo’n 12.000 nieuwe producten van meer dan 400 merken toegevoegd aan het assortiment. Ook het aanbod levensmiddelen is uitgebreid met merken als Ariel, Calvé, Dreft en Unox. Klanten kunnen er daardoor nu ook terecht voor hun dagelijkse boodschappen.  

“Het magazijn stelt ons in staat om nieuwe gewaardeerde Nederlandse en internationale merken aan ons assortiment toe te voegen en hun producten sneller te leveren. Deze stap zal ons helpen om het meest klantgerichte bedrijf van Nederland te worden”, zegt Roeland Donker, country manager bij Amazon Nederland. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!