Schuld Score minimaal 7 miljoen euro

Schuld Score minimaal 7 miljoen euro

Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van de curator.

De failliete Score Group laat een schuld van miljoenen euro’s na. Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van de curator.

Het modebedrijf leed in 2020 en 2021 verliezen van respectievelijk 6,7 miljoen en 1,7 miljoen euro, zo staat te lezen in het verslag. De rode cijfers leidden tot een schuld van zo’n 7,5 miljoen euro aan de belastingdienst en daardoor ontstonden liquiditeitsproblemen. Door het lage consumentenvertrouwen kwamen de omzetten begin dit jaar niet op het benodigde niveau, waardoor een faillissement onafwendbaar bleek. De curator doet nog verder onderzoek naar de oorzaken van het faillissement.

In het faillissementsverslag is een eerste inventarisatie van de openstaande schulden gemaakt. Tot nu toe heeft de fiscus voor 4 miljoen aan vorderingen ingediend. Daarnaast hebben zich voorlopig 130 concurrente crediteuren gemeld. Hun vorderingen bedragen bij elkaar drie miljoen euro, waarmee de totale bekende schuld op 7 miljoen komt.

De schuldenlast kan nog hoger uitvallen als meer schuldeisers zich melden. Zo is bijvoorbeeld nog geen vordering van het UWV bekend.

Score Group ging eind juni failliet. Jeansmerk Chasin’ werd verkocht aan JOG Group, de eigenaar van Jeans Centre en Garcia. MFG Group, het bedrijf van ondernemer Martijn Rozenboom, nam de voorraden van modeketen Score over om een leegverkoop te organiseren.
 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!