Geldschieter wil voorraden Big Bazar laten veilen

Geldschieter wil voorraden Big Bazar laten veilen

Een geldschieter wil de voorraden van Big Bazar laten veilen. Een Belgische ondernemer leende in 2021 twee miljoen aan de koopjesketen, maar de rente daarvan wordt al even niet meer betaald.

Big Bazar zou sinds april gestopt zijn met het betalen van rente op de lening. Dat meldt het FD op basis van processtukken. 

De discounter moest vorige week bij de rechter voorkomen voor een kort geding bij de Amsterdamse rechtbank. Een ondernemer uit het Belgische Essen, Cor van Noordenne, leende in november 2021 twee miljoen euro aan Big Bazar. Daarbij diende de voorraad als onderpand. Van Noordenne eiste een overzicht van de winkel- en magazijnvoorraden zodat dit geveild kan worden.

Maar Big Bazar en ceo Jerke Kooistra bleven weg en de zitting is verplaatst naar volgende week. Ondertussen proberen Van Noordenne en Big Bazar tot een schikking te komen. “Als partijen het eens zijn met elkaar, dan gaat de zaak niet door. Tot nu toe staat de zitting gewoon gepland”, zegt een woordvoerder van de rechtbank tegen de krant.

Volgens de processtukken zouden Van Noordenne en Kooistra meerdere pogingen hebben gedaan om er onderling uit te komen. Volgens de Belgische ondernemer kwam Kooistra zijn beloften niet na, annuleerde hij afspraken zonder reden en was hij niet telefonisch bereikbaar of per post. Van Noordenne gaat niet in op vragen van het FD. Wel meldt Kooistra dat hij dichtbij een akkoord is met Van Noordenne. Hij herkent zich er niet in dat de Belgische ondernemer de voorraden wil veilen, zoals in de processtukken staat. 

Onlangs kwam naar buiten dat Big Bazar in de problemen zit. De keten heeft moeite om de huren te betalen van meerdere winkellocaties in Nederland. De winkelketen wordt zelfs gedwongen te vertrekken uit de winkelpanden in Schagen en Wormer. Ook is de discounter genoodzaakt om nog eens dertien locaties te sluiten als verhuurders niet akkoord gaan met een lagere huur. 

Lees hier hoe het ook alweer zat met Big Bazar. Nog geen member? Bekijk hier de mogelijkheden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!