Amazon opnieuw in opspraak om onveilige werksituatie in dc’s 

Amazon opnieuw in opspraak om onveilige werksituatie in dc’s 

Amazon is door de Amerikaanse arbodienst op de vingers getikt voor het overtreden van arbeidswetten en -regelgeving. In een van de dc's zouden gevaarlijke werkomstandigheden zijn ontstaan, door hoge productiequota en te weinig medische zorg. 

De OSHA (Occupational Safety and Health Administration), de Amerikaanse arbodienst, heeft Amazon ervan beticht een onveilige werksituatie te hebben gecreëerd in zijn dc in New Jersey. Door de hoge productiequota hebben dc-medewerkers lichamelijk letsel opgelopen, waarna ze geen adequate medische behandelingen zouden hebben gekregen. De Amerikaanse overheid wil Amazon 15 duizend dollar aan boetes opleggen: de hoogste boete dat een bedrijf kan worden opgelegd voor het creëren van een onveilige werksituatie. 

Het is niet voor het eerst dat Amazon wordt beboet door de Amerikaanse overheid. Sinds begin dit jaar heeft de e-commercespeler 150 duizend euro aan boetes opgelegd gekregen, allemaal voor het creëren van onveilige werksituaties en het niet registreren van werkgerelateerde ongevallen. "Dit laat een patroon zien van veiligheidsschendingen in de magazijnen van Amazon'", aldus de OSHA, over de situaties in de dc's. 

Amazon gaat tegen de boete in beroep.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!