'Schikking tussen Big Bazar en geldschieter bijna rond'

'Schikking tussen Big Bazar en geldschieter bijna rond'

De ceo van Big Bazar, Jerke Kooistra, zegt dat een deal met een Belgische geldschieter zich in de eindfase bevindt. De koopjesketen zou sinds april gestopt zijn met het betalen van rente op een lening van 2 miljoen euro. 

Jerke Kooistra vertelt aan RTL Nieuws met Van Noordenne tot een schikking te willen komen. Momenteel bevindt die zich in de eindfase. Meer laat hij niet los, vanwege een ‘zeer goede persoonlijke relatie’.

Een ondernemer uit het Belgische Essen, Cor van Noordenne, leende in november 2021 twee miljoen euro aan Big Bazar. Daarbij diende de voorraad als onderpand. Sinds april werd hier geen rente meer over betaald. Van Noordenne wilde als reactie daarop de voorraden van Big Bazar laten veilen. Hiervoor moest de discounter onlangs voorkomen bij de Amsterdamse rechtbank voor een kort geding. Zowel Big Bazar als ceo Jerke Kooistra bleven weg. Volgens de rechtbank in Amsterdam wordt de zaak tot 10 augustus gepauzeerd.

Meerdere winkelsluitingen
Big Bazar zit in problemen: de discounter kampt met huurachterstanden bij meerdere winkellocaties in Nederland. Het wordt zelfs gedwongen te vertrekken uit de winkelpanden in Schagen en Wormer. Bovendien is het genoodzaakt om nog eens dertien locaties te sluiten als verhuurders niet akkoord gaan met een lagere huur. 

Ook een winkelpand in Leeuwarden moet worden ontruimd wegens een huurachterstand van 40.000 euro, oordeelde een rechter begin deze maand. Ook andere Friese winkels van de keten zijn in nood. “We accepteren geen huurstijgingen meer”, aldus Kooistra. 

“Misschien ga ik er met een té gestrekt been in, maar de hele retailsector heeft hier last van en dat moeten we doorbreken. We vechten voor ons bedrijf”, zegt Kooistra tegen RTL Nieuws. 

Reacties 1


ikke weet het 8 aug, 12:15

Jerke Kooistra vertelt aan RTL Nieuws met Van Noordenne tot een schikking te willen komen.

Zou wel goed zijn, als er ook een reactie vanuit België zou zijn, want hoe denkt de Belgische geldschieter hierover.

Maar er zijn blijkbaar vele andere problemen met name de huur, en winkels die nagenoeg leeg zijn, en voor het oog opgevuld worden met tig keer dezelfde aanbiedingen naast elkaar, ipv achter elkaar.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!