Kik opent dit jaar 12 nieuwe winkels in Nederland

Kik opent dit jaar 12 nieuwe winkels in Nederland

Ook boekte de textieldiscounter een 'recordomzet' over het eerste halfjaar. 

Textieldiscounter Kik opent voor het einde van dit jaar twaalf nieuwe winkels in Nederland. Ook spreekt het bedrijf van een ‘recordomzet’ over het afgelopen halfjaar.

Deze maand opent Kik winkels in Emmen, Schagen en Drachten. Eerder werd al bekend dat op 1 september een winkel in Stadscentrum Osdorpplein in Amsterdam opent. Voor het einde van het jaar moeten er twaalf winkels bij zijn gekomen, waarmee de teller op 62 komt. Daarnaast breidde Kik onlangs de filialen in Leeuwarden en Rotterdam Zuidplein uit. De filialen werden ruim twee keer zo groot en voorzien van een nieuw concept. 

Volgens managing director David Philipoom staat Kik vooral bekend om zijn kleding, maar is het nieuwe concept meer gericht op ‘non-food’. Daarmee doelt hij onder meer op de woonaccessoires en huishoudelijke artikelen die de keten ook aanbiedt. Deze spullen liggen nu veelal in bakken, in het nieuwe concept worden deze hangend aan rekken gepresenteerd. 

Volgens Philipoom zette het bedrijf het afgelopen eerste halfjaar een ‘like-for-like recordomzet’ neer. Ten opzichte van vorig jaar zag de retailer de vergelijkbare omzet over de periode van januari tot en met juli groeien met zes procent. De totale omzetgroei in het eerste halfjaar van 2023 kwam uit op 44 procent. Exacte omzetcijfers noemt hij niet.

Ook voor volgend jaar zitten er nieuwe winkelopeningen in de pijplijn. Philipoom verwacht dan zeker tussen de 15 en 20 winkels te openen. "Het blijft een grote uitdaging om in hetzelfde tempo medewerkers te kunnen vinden en deze ook goed in te werken, zodat we ook kwalitatief goede expansie neer kunnen zetten", zegt Philipoom tegen RetailTrends.

De formule zette tien jaar geleden voor het eerst voet op Nederlandse bodem. Vorig jaar schreef Kik hier voor het eerst zwarte cijfers en sprak het van een winst van 'enkele tonnen'. 
 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 37.500 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!