Paprika en Cassis halen 10 miljoen op

Paprika en Cassis halen 10 miljoen op

Modemerken Paprika en Cassis hebben een kapitaalinjectie van 10 miljoen opgehaald. Met het geld wil het Belgische bedrijf inzetten op groei.

De kapitaalinjectie moet bijdragen aan de groei van het bedrijf. Paprika en Cassis hebben in zijn totaliteit 75 winkels in België en Luxemburg en 25 in Nederland. Volgens ceo Geoffrey Baudts zijn er voornamelijk groeikansen in Frankrijk en Duitsland. De expansieplannen naar Zwitserland, Polen en Scandinavië zijn van de baan. 

Het groeigeld werd opgehaald bij investeringsfonds Wallonie Enterprendre en bij aandeelhouders Jacques Hayez en Mitiska. Daarmee is het fonds een van de drie grootste aandeelhouders geworden, meldt Baudts aan De Tijd. Het zal geen meerderheid hebben.

Het bedrijf verwacht dit jaar weer winst te draaien, onder andere door de prijzen van artikelen licht te verhogen. Eerder werden de opgelopen kosten niet doorberekend aan klanten. Het bedrijf voerde meerdere kostenbesparingen door. Zo stopte het onder meer met het gratis leveren van bestellingen.

In 2020 nam Paprika het Nederlandse Promiss over. Lees hier de plannen van de destijdse topman Vincent Rousseau met het merk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!