Schuldzaken tegen Big Bazar lopen op

Schuldzaken tegen Big Bazar lopen op

Het aantal schuldenzaken tegen Big Bazar neemt toe tot tien in totaal. Daarmee lopen de vorderingen op tot een bedrag van zo'n 430.000 euro, zegt Invorderingsbedrijf-directeur Joost Konings tegen RTL Nieuws.

Vorige week diende het incassobedrijf een faillissementsverzoek in voor Big Bazar bij de rechtbank in Amsterdam. Het verzoek komt van een winkelpandverhuurder van een filiaal in Goes. Big Bazar bouwde daar een huurachterstand op van 20.000 euro. Later steunden nog eens zes schuldeisers de faillissementsaanvraag. Daarmee hopen de schuldeisers betaling af te dwingen en het niet daadwerkelijk tot een faillissement te laten komen. 

De onderhandelingen tussen Big Bazar en Invorderingsbedrijf verlopen ‘lastig’, zegt Konings. Volgens het incassobureau wil Big Bazar de huurovereenkomst voor het pand in Goes afkopen, maar de verhuurder stemt daar niet mee in. De zitting staat gepland op 29 augustus. 

Konings heeft daarnaast aan Big Bazar-eigenaar Heerke Kooistra het aanbod gedaan om te onderzoeken of hij namens meerdere schuldeisers tegelijkertijd kan bemiddelen. “In eerste instantie heeft Kooistra mij laten weten hier zeer welwillend tegenover te staan, dus dat stemt hoopvol”, aldus Konings. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!